Beden Eğitimi ve Spor Uygulamaları

Hazırlık/9. sınıftan 12.sınıfa kadar “Geliştirilmiş Spor Eğitim Modeli” alan çalışmaları ile devam etmektedir. Öğrencilerimizin, beceri ve istekleri doğrultusunda, Voleybol, Tenis, Okçuluk, Basketbol, Atletizm, Yaratıcı dans, Jimnastik, Futbol, Judo, Masa tenisi,  Fonksiyonel egzersiz spor disiplinlerinden birinde uzmanlaşmaları sağlanır. Öğrencilerimiz, ayrıca yıl içerisinde, isteğe bağlı olarak farklı bir spor disiplininde yardımcı branş olarak çalışmalara katılabilir. Okulumuzda 11 farklı spor disiplininde çalışmalar yapılmaktadır. Öğrencilerimize Beden Eğitimi ve Spor derslerinde teorik bilgiler de verilmektedir.

Tüm öğrencilerimizin, spor dersi kazanımları ile fiziksel uygunluk gelişimleri testler yapılarak (antropometrik ve fiziksel uygunluk testleri) öğrenci takip yazılım programı ile takip edilmektedir. Tüm öğrencilerimize spor kazanımları ile ilgili bilgiler, spor takımlarına yönlendirmelerde de bu bilgilerden yararlanılmaktadır. Ayrıca, lisemizden mezun olan “Sporcu Öğrenci” ye yurt içi/dışı üniversitelere verilmek üzere “Öğrenci Spor Portfolyosu” hazırlanarak verilmektedir.
Okul/Kulüp takımlarında veya ferdi spor dallarında yarışan öğrencilerin akademik derslerden geri kalmamaları için özel yetiştirme eğitimi verilmekte, sınavlar için ayrı bir sistem uygulanmakta, öğrencinin akademik ve spor başarıları aynı anda takip edilerek, öğrenciye bu anlamda koçluk yapılmaktadır. Bu çalışmaların belirli bir model ve program içerisinde yapılması için’’ BAŞARILI ÖĞRENCİ-BAŞARILI SPORCU’’ projesi oluşturulmuştur.

Bu proje kapsamında, okulumuz yerleşkesi içerisine, uluslararası ölçülere uygun iki adet açık/kapalı tenis kortu, iki adet halı saha, yaratıcı dans salonu, bir adet kapalı spor salonu, açık basketbol sahası, kondisyon- fitness salonu, teorik bilgilendirme sınıfı, judo salonu, jimnastik salonu, masa tenisi salonu, Okçuluk salonu ve dört adet kız/erkek soyunma odası bulunmaktadır. Ayrıca, TED İstanbul Kolejliler Spor Kulübümüz binası yer almaktadır. Hafta sonu yapılan sportif çalışmalar, yurt içi/dışı kamplar spor kulübümüz bünyesinde yapılmaktadır. Okul/Kulüp bünyesinde 7 ayrı branşta, 21 farklı kategoride, 150 lisanslı sporcu ile sportif müsabakalara katılım sağlanmaktadır.