Lise

HAZIRLIK SINIFLARI ÖĞRENCİ ALIMI

TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Ortaokulu 8. Sınıfını Bitiren Öğrenciler:
Kendi ortaokulumuzu tamamlayan öğrenci kayıtları T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin
60. maddesinin 3. fıkrasına göre yapılır.

TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Ortaokulu Dışında Başka Okulların 8. Sınıfını Bitiren Öğrenciler:
TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Lisesi, aday öğrenciyi tanımak için öğrencinin sahip olduğu tüm özellikleri bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirir.

Bu değerlendirme; aşağıda belirtilen süreç içinde Aday Öğrenci tarafından hazırlanacak “Başvuru Paketi”, öğrenci ve aile ile gerçekleştirilecek görüşme ile yapılır.

Millî Eğitim Bakanlığınca yapılan Merkezi Ortaöğretime Geçiş Sınav Sonuç Belgesi Öğrenci Kabul Kurulu tarafından istenir.

Okula kabulde Burs Yönetmeliğine göre ve o yıla ait Burs Kontenjanı dahilinde burs verilebilir.

ÖN KAYIT BAŞVURU:

• ON-LINE BAŞVURU RANDEVUSU İÇİN; ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMUNA TIKLAYINIZ.
• BİREYSEL BAŞVURU RANDEVUSU İÇİN; gamze.cosar@tedistanbul.k12.tr E- POSTA ADRESİNDEN RANDEVU ALINIZ.

ÖN KAYIT SÜRECİ:

• On-line / Bireysel Başvuruda bulunan velilere ön kayıt için randevu Kayıt-Kabul Birim Asistanı tarafından verilir.
  • Verilen randevuya veli aday öğrenci ile birlikte gelir.
  • Randevu günü;
    • Veli ve aday öğrenciye okul tanıtımı yapılır,
    • Öğrenci ile görüşme yapılır
    • Ön kayıt alınır.

VELİNİN RANDEVU GÜNÜ GETİRMESİ GEREKEN ÖN KAYIT BELGELERİ

• 2 Adet Fotoğraf
  • Öğrenci Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  • Yurt içinden gelen öğrencinin, 8. sınıf öğrencisi veya 8.sınıfı tamamlamış öğrenci olduğunu gösteren, son devam ettiği Okul Müdürlüğü tarafından onaylı Öğrenci Belgesi / karne / not dökümü vb. bir belge
  • Yurt dışından gelen öğrencinin okuduğu yılın öğrenci karnesi ve / veya denklik belgesi
  • 100 TL Ön Kayıt ücreti (İade edilmez)

9 ve 10. SINIFLAR ÖĞRENCİ ALIMI

Bu sınıflara öğrenci alımı Vakıf Yönetim Kurulunun belirlemiş olduğu kontenjanlarda açık olduğu takdirde yapılmaktadır.

9 ve 10. Sınıflara nakil olarak kayıt olmak için başvuruda bulunan öğrencilerin; önünde hazırlık sınıfı olan 4 yıllık liselerin hazırlık sınıflarını başarı ile tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Aday öğrencilerin okulumuza kabulü, Aday Öğrenci tarafından hazırlanacak “Başvuru Paketi”, öğrenci ve aile ile gerçekleştirilecek görüşme ile yapılır.

Aday Öğrencinin, Bireysel Tanıma Çalışmasına alınabilmesi için öncelikle ön kayıt işlemlerinin yapılması gerekmektedir.

ÖN KAYIT BAŞVURU:

• ON-LINE BAŞVURU RANDEVUSU İÇİN; ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMUNA TIKLAYINIZ.

ÖN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• 2 Adet Fotoğraf
  • Öğrenci Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  • Okumakta olduğu okuldan alınacak ve okul müdürlüğü tarafından onaylı öğrenci belgesi, dönem sonu ya da dönem arası notlarını gösteren karne veya not dökümü
  • 100 TL Ön Kayıt ücreti (İade edilmez)
  • Yurt dışından gelecek öğrenciler için, halen okumakta olduğu okuldan alacakları öğrenim belgesi / transcript veya dönem / yıl sonu karnesi ön kayıt için yeterlidir.
    Not: Kesin kayıt aşamasında, alınan belgelerin İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü Denklik Bürosu veya halen bulunulan ülkenin Eğitim Ataşeliği / Eğitim Müşavirliği tarafından Denklik Belgesine dönüştürülmesi gerekmektedir.

Kesin kayıtlar, Aday Öğrenci tarafından hazırlanacak “Başvuru Paketi” sonuçlarına göre kontenjan dahilinde yapılır.