6. SINIF TÜRKÇE DERSİ PROJE KONULARI

<< Geri dön

• GÜNCE OLUŞTURMA

Bu projede öğrenciler, seçtikleri bir hayvanın ağzından onun başından geçenleri anlatan bir günce yazacaklardır.

• KİTAP İLE İLGİLİ GAZETE HAZIRLAMA

Bu projede öğrenciler, sene içinde okudukları bir kitaptan yola çıkarak bir gazete hazırlayacaklardır.

• RESİMLİ DEYİM VE ATASÖZLERİ SÖZLÜĞÜ

Bu projede öğrenciler, on adet deyim ve on adet atasözü seçerek resimli birer sözlük hazırlayacaklardır.

• FOTOGRAFİK HİKAYE

Bu projede öğrenciler, seçtikleri fotoğraflardan yola çıkarak bir kurgu meydana getirecek ve bu kurguya dayalı bir öykü yazacaklardır.

ÖNEMLİ : Proje konularının hazırlanma yönergelerine ve değerlendirme kriterlerine konuların üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bilge Yürürdurmaz - Çağla Aydın                                   Nalan EKMEKÇİOĞLU

Türkçe Öğretmenleri                                               TDE Bölüm Başkanı

Füsun ERSOY
Ortaokul Müdürü