5. SINIF TÜRKÇE DERSİ PROJE KONULARI

<< Geri dön

• Artık Konuşuyorum

Bu projede öğrenciler, beş adet eşya seçip onların ağzından bu eşyaların bir gününü anlatan birer öykü yazacaklardır.

• Çocuk Dergisi

Bu projede öğrenciler, farklı konu ve araştırmaları içeren, farklı bölümlerden oluşan resimli bir dergi hazırlayacaklardır.

• Reklam Kampanyası

Bu projede öğrenciler, dönem içinde okudukları kitaplardan hareketle bu kitapları tanıtan bir reklam kampanyası tasarlayacaklardır.

• Hayalimdeki Ülke

Bu projede öğrenciler, bir ülke tasarlar ve bu ülkenin tüm özelliklerini belirleyerek anlatır ve resimlerle destekler. (Konuşulan dil, bayrak, insanların sosyal ve kültürel özellikleri…)

ÖNEMLİ : Proje konularının hazırlanma yönergelerine ve değerlendirme kriterlerine konuların üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Çağla Aydın                                                Nalan EKMEKÇİOĞLU

Türkçe Öğretmeni                                               TDE Bölüm Başkanı

Füsun ERSOY
Ortaokul Müdürü