Ortaokul 2. Dönem Ortak Sınav Takvimi

Sayın Veliler, Sevgili Öğrenciler,

T.C. MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 02.03.2021 tarih ve 21569446 sayılı genelgesinde; “2020 — 2021 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde, bütün risk gruplarındaki illerde tüm sınavların yüz yüze gerçekleştirileceği; kendisinde veya birlikte kaldığı aile bireylerinde herhangi bir kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilerin, okul içinde izole bir ortamda sınava alınacağı belirtilmektedir

Belirtilen genelge doğrultusunda ortaokulumuzda II. Dönem Ortak Sınavlarımız 22-26/03/2021 tarihleriarasında okuldayapılacaktır. Sınav Programı aşağıda belirtildiği gibidir.
ÇOK ÖNEMLİ:

• Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği gereği;

“Geçerli özrü olmadan öğretmenler tarafından yapılan sınavlar ile merkezî sistemle yapılan ortak sınava katılmayan veya projesini zamanında teslim etmeyen öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmez. Ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav ve proje adedi tam olarak alınır.”

• Tüm öğrencilerimizin süresiz HES Kodlarının ilgili Müdür Yardımcısına 15 Mart 2021 tarihine kadar iletilmesi gerekmektedir. Öğrencilerin sağlık durumları günlük HES kodu takibi ile yapıldığından HES Kodu olmayan öğrenciler hepimizin sağlığı açısından sınavlara alınamayacaktır.
  • Sınavlar süresince (22-26.03.2021) Ortaokulda uzaktan ve yüz yüze dersler yapılmayacaktır. Dersler 29.03.2021, Pazartesi gününden itibaren şu anda olduğu gibi devam edecektir.
  • Öğrenciler sınavlara okula uygun serbest kıyafetle gelebileceklerdir. Yanlarında kurşun kalem (en az 2 adet) , silgi, kalemtıraş v.b. malzemeleri ve yedek maskelerini bulundurmaları gerekmektedir.
  • Sınavlar 2. Dönemin başından 22.03.2021’e kadar olan konuları kapsayacaktır. Sınav kapsamları Google Class-room’da bugün 17.00’dan itibaren görülebilir.

Sınav takvimi ve sınav günlerinde uygulanacak gün akışı aşağıdadır.

Başarılar dileğimiz, sevgi ve saygılarımızla.

Sınav Günleri Programı:
08.40               : Öğrenci servislerinin okula gelişi
08.50               : Sosyal Mesafe kurallarına göre sınıflara çıkış
09.00-09.40    : 1. Sınavlar
09.40 – 10.00  : Ara
10.00-10.40    : 2. Sınavlar
11.00               : Servislerin hareketi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ÖNEMLİ:
Sınav haftası süresince servis ücretsiz olup yemek olmayacaktır. Okula dışarıdan yemek getirilemez ve yemek için okuldan ayrılınamaz. Aşağıdaki bilgi formunu doldurarak 15/03/2021 Pazartesi gününe kadar öğrencimizin süresiz HES Koduyla birlikte ilgili Müdür Yardımcısına e-posta olarak göndermenizi önemle rica ederiz.