3-B SINIFI UZAKTAN ÖĞRETİM PROGRAMLARI

Sayın Veli,

Öncelikle yeni eğitim- öğretim yılının heyecanı içerisinde, sağlıkla, güzel bir başlangıç yapmayı diliyoruz.

Önemli olduğunu düşündüğümüz bazı bilgilendirmeleri (daha önce gönderilmişti-hatırlatma amaçlı) ve sıkça sorulan bazı soruların cevaplarını aşağıda görebilirsiniz.

Sizlere Uzaktan öğretim haftalık ders programları bu e-posta ile gönderilmiştir. Öğrencilerimizin takip edeceği program her hafta aynı olacak şekilde planlanmıştır. Programlarımız da değişiklik olması durumunda bilgi verilecektir.

EYLÜL ÖNEMLİ TARİHLER
5 EYLÜL CUMARTESİ 1.2. SINIF VELİLERİ GOOGLE CLASSROOM EĞİTİMİ
7 EYLÜL PAZARTESİ OKUL AÇILIŞI (Program gönderilecektir) 7 Eylül günü sadece açılış Programı yapılacaktır, dersler başlamayacaktır)
8 EYLÜL SALI UZAKTAN ÖĞRETİMİN BAŞLAMASI
21 EYLÜL OKULLARIN YÜZ YÜZE EĞİTİME GEÇMESİ (BAKANLIK TARAFINDAN FARKLI BİR AÇIKLAMA YAPILMADIĞI TAKDİRDE GEÇERLİDİR.)
26 EYLÜL CUMARTESİ 2,3 VE 4. SINIFLAR VELİ-ÖĞRETMEN TANIŞMA PROGRAMI (ONLINE ORTAMDA YAPILACAKTIR)

UZAKTAN ÖĞRETİM SÜRECİ DERS PROGRAMLARI:
Uzaktan Öğretim artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Özellikle 1.2 sınıf öğrencilerimizin bu aşamada veli desteğine ihtiyaçları olacaktır.
Aşağıda belirtilen uygulamaları 1.2. sınıflarımızda velilerimizden yapmalarını rica ediyoruz. 3 ve 4 sınıflarımızda öğrencilerimiz kendileri yapabileceklerdir.

• Öğretmenlerimiz, öğrencilerimizin okul e-posta adreslerine 7 Eylül Pazartesi günü saat 13.00 dan sonra Uzaktan Öğretim Ders Programları davetiyelerini gönderecektir.
  • Öğrencilerimiz gelen ders daveti maillerini açıp, “Evet” butonuna tıklayarak, derslerini Google Takvimlerine yerleşmesini sağlayacaktır.
  • Ders daveti işlemi öğretim yılı başında sadece bir kez yapılacaktır. Uzaktan Öğretim Süreci Boyunca (8 Eylül- 21 Eylül) veya sonrasında yüz yüze eğitime ara verilip uzaktan öğretime geçilmesi durumunda bu programlar takip edilecektir.
  • Tüm ders davetleri kabul edildiğinde, öğrencilerimizin haftalık uzaktan öğretim ders programı takvimlerinde oluşacak ve bu program uzaktan öğretim süresince uygulanacaktır.
  • Öğrencilerimizin takvimlerine yerleşen derslerinde “Meet Linkleri” bulunacaktır. Bu linkler ile derslere katılım sağlanacaktır.
  • Uzaktan Öğretim sürecinde öğretmenlerle birlikte öğrencilerimiz haftada 33 saat ders yapacaklardır.
  • Uzaktan Öğretim süreci ile ilgili ders kurallarının uygulanması öğrencilerimizin başarı sağlamasında çok önemlidir. Kılavuz da yer alan kuralları yazımıza ek olarak da gönderiyoruz.
  • COVID Kılavuzu web sitemize konulmuştur. Okumanızı önemle rica ederiz.

KILAVUZDA YER ALAN EK 5 FORMUNUN OKUNUP İMZALANARAK ONLİNE ORTAMDA VEYA ELDEN İLGİLİ MÜDÜR YARDIMICISINA TESLİM EDİLMESİ konusunda bir aksaklık yaşanmaması için gerekli desteğin verilmesini önemle rica ederiz.

• Çalışma Takvimimiz webe konulmuştur.
  • Tüm veli görüşmeleri online ortamda yapılacaktır.
  • Online veli öğretmen görüşmeleri başlama tarihi ile ilgili bilgilendirme gönderilecektir.
  • 4. sınıfların sınav haftaları çalışma takvimimize konulmuştur. Online olması durumunda Bakanlığın yönlendirmesine göre hareket edilecektir.
  • Kitap kırtasiye satışları başlayana kadar öğretmenlerimiz kendi oluşturacakları materyaller ve etkinlikler ile derslerini işleyecektir.
  • 2020-21 Eğitim Öğretim Yılında okul forması zorunluluğu yoktur.