TÜBİTAK İSTANBUL- ASYA YAKASI ELEMELERİ BAŞARIMIZ

1.4.2011

TÜBİTAK Orta Öğretim Kurumları arası proje yarışması İstanbul-Asya yakası elemeleri 28-31.03 tarihleri arasında Doğuş Üniversitesinde gerçekleşmiştir.

Fizik dalında yarışmaya katılan projelerimizden biri 2.’lik diğeride 1.’lik ödülüne değer görülmüştür.

Fizik öğretmenimiz Nurten MERSİNLİOĞLU’nun danışmanlığında Sevgi ARCA ve Melih İŞERİ’nin  ’Zeolit ve gözenekli seramik taşı ikilisinden çevre dostu soğutma sistemi tasarımı’ isimli projeleri İstanbul –Asya yakası birincisi olup okulumuzu mayıs ayında Ankara’da yapılacak Türkiye  finalinde, TEMEL FİZİK dalında  temsil etmeye hak kazanmıştır.Fizik öğretmenimiz Kemal GÜRLÜ danışmanlığında Furkan KAVAK ve Ahmet ASLAN’nın yürüttükleri ‘Kendi kendine temizlenebilen süperhidrofobik yüzeyler’ isimli proje ise aynı dalda  2.’lik ödülü almıştır.

Projelerde emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyoruz.