2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDA OKULUMUZDA BTEC PROGRAMI BAŞLADI

1.9.2017

Uluslararası geçerliliğe sahip, öğrencilere mesleki beceriler kazandıran ve onları işverenler tarafından tercih edilen bireyler haline getirmeyi hedefleyen BTEC (Business and Technology Education Council) programı okulumuzda 7, 8. ve 9. Sınıflarda farklı alanlarda uygulanmaktadır.

22-24.08.2017 tarihleri arasında öğretmenlerimize İngiltere’de gelen BTEC yetkilisi tarafında BTEC programı hakkında eğitim verilmiştir. Bu eğitimin ardından başlayan akreditasyon sürecini tamamlayan okulumuz BTEC okulu olarak onayını almıştır.

Okulumuzda açılan BTEC dersleri;

7.sınıf
BTEC Social Media
BTEC Applied Science
BTEC Mathematical Applications

8.sınıf
BTEC Information Technologies

9.Sınıf
BTEC Bussiness
BTEC Art and Design
BTEC Hakkında Genel Bilgi

Öğrencilerin ileride edinmek istedikleri meslekler konusunda fikir edinmeleri, yeterliliklerini kazanmaları amacıyla uygulanan BTEC derslerinin denkliği İngiltere’nin en büyük akreditasyon kurumu olan Edexcel tarafından kabul edilmektedir. BTEC programı Türkiye’de sadece TED okullarında uygulanmaktadır.

BTEC programı uygulama odaklı olup eğitim sistemine farklı bir bakış açısı kazandırmaktadır. BTEC programını başarı ile tamamlayan öğrenciler uluslararası geçerliliği olan “Award”, “Certificate” veya “Diploma” düzeylerinde sertifika almaya hak kazanmaktadır.

BTEC mesleki eğitimin yanı sıra öğrencilere 21.yüzyıl becerilerini de kazandıran bir programdır. Öğrencilere araştırma, sorgulama, problem çözme, yaratıcılık, sunum, planlama, öz değerlendirme, işbirliği, girişimcilik gibi tüm hayatları boyunca gerekli olacak kazanımları sağlamaktadır.