TED İSTANBUL KOLEJİ VAKFI KURULUŞUNUN 20. YILINI KUTLUYOR

11.10.2017

Atatürk İlke ve Devrimleri ışığında, "öğrenenlerin okulu" felsefesinden yola çıkarak, insanlığa katkıda bulunan, toplumda lider ve model olacak bireyler yetiştiren örnek ve öncü bir eğitim kurumu olan TED İstanbul Koleji Vakfı, 20. yaşını kutluyor.

İstanbul’da yaşayan çok sayıda TED Ankara Koleji mezununun en büyük ortak hedefi, gurur duydukları TED bayrağını, İstanbul’da da dalgalandırmaktı. Bu amaçla, 1997 yılı sonunda, görevlendirdikleri 12 Ankara Kolejli kurucu üye, Ankara Kolejliler Derneği ve TED’in katılımıyla TED İstanbul Koleji Vakfı kurulmuştur. Vakfın amacı, Türk öğrencileri için okul öncesi,  ilk, orta, lise alanında, yabancı dil öğrenimine önem veren, çağdaş düzeyde eğitim ve öğretim kurumları açmak, muhtaç durumdaki başarılı öğrencilere burs vermektir.

Eğitim alanında ülkemizin en köklü kuruluşlarından biri olan Türk Eğitim Derneğinin Türkiye çapında oluşturduğu eğitim zincirinin bir halkası olan TED İstanbul Koleji Özel Öğretim kurumları, Vakfın çabalarıyla, eğitim faaliyetlerine 1998 yılında başlamıştır ve anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde eğitim vermeye devam etmektedir. TED İstanbul Koleji , 1997 yılından beri, Beykoz’daki yemyeşil kampüsünde sosyal, sportif, sanatsal ve akademik yönden nitelikli öğrenciler yetiştirmeye devam etmektedir.