SPELLING BEE
4.5.2017

Sayın Velimiz,
04 Mayıs 2017 tarihinde ilkokul öğrencilerimize yönelik olarak Lise binası giriş katındaki Konferans Salonunda her sınıf düzeyinde ayrı ayrı Spelling Bee yarışması düzenlenecektir. Öğrencilerimizde bu yaşta çok görülen imla hataları hususunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenecek olan bu yarışma sınıf düzeyinde yapılacak, her sınıf 3 ya da 4 öğrenciyle temsil edilecek ve yarışma sonucunda her düzeyin birincisi olan sınıf seçilecektir. Yarışma öncesinde, derslerde yapılan hazırlık çalışmaları sonucunda her sınıfı temsil edecek öğrenciler öğretmenleri tarafından seçilecektir. Sınıf temsilcileri sahnede yarışırken, diğer öğrenciler de onları izleyecekler ve sınıflarını destekleyeceklerdir.

Dünyanın her ülkesinde benzer uygulamaları olan bu  yarışmanın tek amacı, öğrencilerimizin kelimeleri doğru yazma ve heceleme becerileri konusunda onları motive etmeye yöneliktir. Öğrencilerimizde bu yaşta rekabet duygusunu yaratmak öğrenmeyi olumsuz etkileyebileceğinden, bireysel düzeyde yarışma yapılmayacak ve bu organizasyonun  yarışmadan çok, bir şenlik havasında geçmesi sağlanacaktır. Bu nedenle, öğrencinizi takıma seçilmediği için eleştirmemenizi, bu konu yerine kelimeleri doğru yazmanın önemini vurgulamanızı önemle rica ederiz.

Her sınıf düzeyinde yarışmanın yapılacağı saatler aşağıdadır:

1.    SINIFLAR: 09:00 - 10:00
2.    SINIFLAR: 10:30 - 11:30
3.    SINIFLAR: 13:00 - 14:00
4.    SINIFLAR: 14:30 - 15:30

Her sınıf düzeyindeki kelime listeleri TEDMood’a yüklenmiştir. Öğrencilerimiz bu listeyi kullanarak çalışabilirler. Arzu eden velilerimiz yarışmayı izleyerek öğrencilerimizi destekleyebilirler.

Saygılarımla,

Belma ASAM