new

VELİ SEMİNERİ
14.2.2018

14.02.2018 Çarşamba günü 13:30 – 15:30 saatleri arasında Okulumuz Konferans Salonunda Okul Aile Birliğimizin işbirliği ile; bir seminer düzenlenecektir. 20 yıldır alanında profesyonel olarak çalışarak aile ve çocuklara destek veren Psikolojik Danışman Nesrin Dosdoğru’nun katılımı ile, okul öncesi döneme yönelik yapılacak bu seminerin konusu “Belirsizlik Döneminde Ebeveyn Tutumlarının Çocukların Öğrencilik Rolünü Öğrenmesine Yansımaları”.

Toplantıya tüm velilerimiz ve çocuğunuzun bakımında size destek veren herkes davetlidir.

Uzmanımızın sorularınızı da yanıtlayacağı seminerimize katılımınızı bekliyoruz.

TED İstanbul Koleji Vakfı Özel Anaokulu
Okul-Aile Birliği

Nesrin Dosdoğru Kimdir?
1997 yılında İstanbul Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olan Nesrin Dosdoğru, üniversite yıllarında özel eğitim alanında çalışmalara başladı. Otistik çocuklar için geliştirilmiş olan ‘pecs’ ve ‘teach’ metodlarının uygulama eğitimlerini tamamladı. Ayrıca ‘duyu bütünlemesi’ alanında da  çok sayıda eğitim ve seminer çalışmalarına katıldı. Aile içi iletişim danışmanlığı eğitimini tamamladı. Kişisel gelişimde ‘NLP’nin basamakları konusunda eğitim aldı.

Dosdoğru, çalışmaları ile ilgili genel bakış açısını şu şekilde tanımlıyor: Bazı durumların ifade edilmesi ve kabullenilmesi dışarıdan çok kolay gibi görünse de bunu gerçekleştirmek son derece zordur. Sorun yaratan durumlarla başa çıkmakla ilgili sıkıntılarımız olursa çözümünü bulmak için danışmanlık almamız gerekir. Çocuklar söz konusu olduğu zaman ise genellikle çalışılması gereken birçok başlık işin içine girer ve aynı anda birkaç alanda uzman olmanız gerekmektedir.  Her şeyden önce de bireylere çözüm yollarını bulacak becerilerin kazandırılması gerekmektedir.

Annelere Masallar” kitabının da yazarı olan Nesrin Dosdoğru, kitabı ile annelere farklı bir bakış açısı sunmak, anneliklerini sorgulatmak belki de hayattaki duruşlarını bile sorgulatmayı amaçlıyor.