Çavuşbaşı Acarkent

Tel: 0 216 485 03 33 pbx
Faks: 0 216 485 03 11

Amaçlarımız ;

• Öğrencilerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda sportif branşlarda kendilerini yaratıcı ve mutlu hissetmelerine; bedensel ve zihinsel enerjilerinin olumlu alanlara kanalize etmelerini sağlamaktır.
  • Amaçlarımızdan diğeri ise, öğrencilerimizin önce iyi bir insan sonra iyi bir öğrenci ve daha sonra iyi birer sporcu olmalarını sağlayabilmektir.

Bölüm Hakkında Bilgilendirme

• TED İstanbul Koleji'nde beden eğitimi dersleri, tamamı konularında uzman 13 usta öğretici-antrenör ile 7 beden eğitimi öğretmeninden oluşan 20 kişilik bir ekip ile sürdürülmektedir. Yapılan tüm çalışmalar, branşlara göre ayrı ayrı raporlanarak program dahilinde öğrencilerimize uygulanmaktadır.
  • Çalışmalarımız , okul bünyesinde bulunan 2 kapalı spor salonu, atletizm ve sentetik buz pisti, okçuluk, suni çim halı saha, jimnastik, judo, masa tenisi, step, modern dans odaları ile okulumuza tahsis edilmiş olan tenis kortları ve yüzme havuzunda yapılmaktadır.
  • Öğrencilerimizin beden eğitimi derslerinde kullandıkları, branşlara ait tüm özel malzemeler, (buz pateni ayakkabısı ,tenis raketi,eskrim ve okçuluk malzemeleri v.b) okulumuz demirbaşları olarak temin edilerek, öğrencilere hazır olarak sunulur.

Bu nedenle çalışmalarımız diğer okullara göre farklı bir sistemde 3 ana başlıkta toplanmıştır.

• Okul içi yapılan çalışmalar
  • Okul sonrası yapılan çalışmalar
  • TED İstanbul Koleji Spor Kulübü bünyesinde yapılan çalışmalar.

Okul İçi Yapılan Çalışmalar

• 1.2. ve 3. sınıflarda beden eğitimi dersi ve spor uygulamaları
  • 4.5.6.7 ve 8. sınıflarda beden eğitimi ve spor uygulamaları

Yönlendirme Ve Değerlendirme

• Öğrencilerimiz uygulamalı olarak ilk üç yıl içerisinde 12 ayrı etkinlik göreceklerdir. Görmüş oldukları bu branşlar hakkında bilgi sahibi olmalarının yanında,konularında uzman antrenör ve öğretmenler tarafından gözlemlenerek (fiziksel ve motorik özellikleri göz önüne alınarak) 4.sınıftan itibaren başarılı olabilecekleri branşlara yönlendirilirler.
  • Her sınıf sorumlusu bir beden eğitimi öğretmeni,tüm branş öğretmenlerinden önce, hazırlanmış olan öğrenci gelişim formlarını alarak,oluşturulan komisyon tarafından,öğrencinin ders notu ile değerlendirilmesinin yapılmasını sağlar.
  • Öğrencilerimiz ilk üç yıl içerinde aldıkları eğitimden sonra 4. sınıftan itibaren, atletizm branşı zorunlu olmak üzere,1 ana branş ve 1 yardımcı branşa yönlendirilerek yıl içinde toplam 3 branşta eğitim görmesi sağlanır.
  • Ana branş eğitimi sürerken yapılan çalışmanın niteliğine ve düzeyine göre programlanmış olan atletizm çalışmasını periyodik olarak alırlar.2.dönem ortasında ise öğrencimizin yeteneği ve yapabilirliği doğrultusunda 3.branşında eğitimi verilmeye başlanır.

2-Okul Sonrası Yapılan Çalışmalar

• Hafta içi her gün 16.00-17.45 saatleri arasında okul ve spor kulübü takımlarına seçilmiş olan tüm öğrenciler (İlköğretim okulu ve lise) takım çalışmaları için belirtilen günlerde antrenmanlara kalırlar.
  • Antrenmanlara kalan öğrenciler hafta içi ve hafta sonu yapılan müsabakalarda okulumuzu ve spor kulübümüzü temsil etme hakkını kazanırlar.Antrenman bitiminde öğrencilerimiz servislerle evlerine kadar bırakılırlar.
  • Antrenmanlara kalan öğrencilerin akademik durumları antrenörleri tarafından bizzat takip edilir.Akademik durumu kötüye giden öğrencilere derslerini takviye amaçlı etüt programı uygulanır.

3-TED İstanbul Koleji Spor Kulübü Bünyesindeki Çalışmalar

12 Dalda müsabakalara katılan kulübümüzün tüm sporcuları, okulumuz bünyesindeki öğrencilerimizden oluşmaktadır. 300 lisanslı sporcu öğrenciye spor yapma ve spor kulübümüzü temsil etme hakkı kazandıran kulübümüz hem il, hem de Türkiye çapında başarılara imza atmaktadır.

Ölçme - Değerlendirme Çalışmaları ;

Beden Eğitimi dersinde her dönem üç uygulamalı sınav uygulanır . Ayrıca her ünite sonunda Kavrama testleri uygulanarak öğrencilerin gelişimi takip edilir. Uygulama derslerinde öğrencilerin eksiklerinin tamamlanması için temel teknik ve bire bir uygulamalara yönelik çalışmalara alınırlar .

Öğrencilerimizden Beklentilerimiz

Öğrencimiz, planlı ve programlı yapılan sportif çalışmalara yeterince istek, ilgi ve dikkat gösterirse kişisel gelişiminin yanında akademik başarısının da yükseleceğini bilmelidir.Unutulmamalı ki geleceğin başarılı ve sağlıklı genç nesilleri sporun içerisinde yoğrulmuş bireyler olarak günümüzde örnekleri ile karşımıza çıkmaktadır.

Velilere Öneriler

Öğrencilerimize sporu sevdirmenin yanında ,spor yaparken daha sağlıklı olacağını ,kendine güven duygusunun gelişeceğini ve kendini her şartta kontrol edebileceğini anlatmaları ve hatta onlara örnek olmaları gerekmektedir.Belli bir spor disiplini almış öğrencilerimiz hem ferdi hem de takım sporlarına yönlendirilmede fazla güçlük çekmeyecekledir.Yeter ki velilerimizden destek ve teşvik görsünler.

Güncelleme: Eylül 2006

İlgili Linkler

.: Yukarı Çık :.

En iyi görüntü için özellikler: Microsoft Internet Expolorer 6.0 ve üzeri - çözünürlük 800x600 pixel TED İstanbul Koleji 2009 ©