ZORBALIKLA MÜCADELE- ELİM GÜÇLÜ - GÜÇLÜ ELLER-
ÇATIŞMA ÇÖZME YÖNTEMLERİ

İkinci kademe öğrencileri ile birlikte “Zorbalık ve Zorbalık ile Mücadele Yolları” çalışmaları kapsamında bir dizi çalışma yapıldı.  Önce “zorbalık nedir?”, “neler zorbalıktır?”, “zorbalık yapanlar ve buna maruz kalanlar ne düşünür, ne hisseder?”, “nasıl baş edilir?” konuları sınıf çalışmalarında ele alındı.  “Güçlü Eller” etkinliğinde,öğrenciler, videolar izleyerek, farklı senaryolar üzerinden konu hakkında beyin fırtınası yaparak, farkındalıklarını ve karar verme becerilerini geliştirdiler. Zorbalığı uygulayan ve maruz kalan kişilerin yerine kendini koyarak hangi duygu ve düşünceleri hissedebilecekleri konusunda empati kurma çalışması ile devam edildi. Daha sonraki bir derste, böyle bir durumda başvurabilecekleri kişi ve kuruluşlara değinildi ve “Elim Güçlü” etkinliğiyle öğrencilerin, yaşamda zorbalık davranışlarına maruz kalırlarsa ne yapmaları gerektiği ve nereye/kimlere başvurabileceklerini yazdıkları eller panolarımızda sergilendi.  Daha sonra yapılan bir derste ise “çatışmanın ne olduğu ve çözüm yolları” üzerinde konuşuldu. Çatışma çözüm yöntemlerine odaklanıldı.

.: Yukarı Çık :.

Geri Dön

En iyi görüntü için özellikler: Microsoft Internet Expolorer 6.0 ve üzeri - çözünürlük 800x600 pixel TED İstanbul Koleji 2009 ©