Çavuşbaşı Acarkent
34800 Beykoz/İstanbul

Tel: 0 216 485 03 33 pbx
Faks: 0 216 485 03 11

TED İstanbul Koleji Vakfı tarafından verilen burslar, bir yıllık olup her yıl öğrencinin başarısına ve mali durumuna göre velinin talebi üzerine yenilenmektedir.

BURS UYGULAMALARI

1. Başarı Bursu
2. Öğretim Ücreti Bursu olarak uygulanır.

1- Başarı Bursu

a. Akademik Başarıya Göre:
5. sınıfın bitiminden itibaren İlköğretim okulu ikinci kademe ve Lise öğrencilerinin yıl sonu karne değerlendirmelerine göre her sınıf basamağında en yüksek ortalama notu almış sınıf birincilerine takip eden ders yılı için %50, sınıf ikincilerine ise %25 oranında "Akademik Başarı Bursu" verilir. Ayrıca 8. sınıf öğrencilerinden en başarılı 20 öğrenciye başarılarını devam ettirmek ve disiplin cezası almamak koşulu ile Lise eğitimi süresince burs verilir.

b. Bilim , Kültür, Sanat, Spordaki Başarılara veya Çok Özel Yeteneklere Göre:
Öğrenciler bilim, kültür, sanat, spordaki başarıları veya diğer yetenekleri dikkate alınarak özel burs ile ödüllendirilirler.

2- Öğretim Ücreti Bursu

Öğrenimine devam edebilmek için mali durumlarının elvermemesi nedeni ile yardıma gereksinim duyan başarılı öğrencilere verilir.

- Burslar aşağıdaki şekilde belirlenir:
A Tipi: %75'ini Vakıf karşılar, %25'i veli tarafından ödenir.
B Tipi: %50'sini Vakıf karşılar, %50'si veli tarafından ödenir.
C Tipi: %25'ini Vakıf karşılar, %75'i veli tarafından ödenir.

- Bursların süresi bir yıldır. Bir yıl burs almış olmak sonraki yıllar için kazanılmış bir hak sayılmaz ve öğrenciye ileriki yıllarda da burs alacağı konusunda bir garanti oluşturmaz. Bununla birlikte, öğrenci velisinin mali durumunda olumlu yönde bir değişiklik olmadığı, öğrencinin başarısını devam ettirdiği ve onur kurulundan uyarı veya disiplin cezası almadığı sürece bursunun İlköğretim'de 8. sınıf sonuna kadar, Lise'de mezuniyete kadar devam ettirilmesi Vakıf Yönetim Kurulu'nca benimsenmektedir.

- Velinin her yıl, bir sonraki eğitim ve öğretim yılı için, istenilen belgeleri ve bilgileri eksiksiz ve tam olarak Vakıf Sekreterliği'ne teslim ederek Nisan ayının 2. Cuma gününe kadar başvuru yapması şarttır. Nisan ayının ikinci yarısından itibaren doldurulan formlar doğrultusunda burs verilme koşullarına uygun görülen öğrencilerin velilerinin evlerine veya işyerlerine Değerlendirme Kurulu üyeleri tarafından ziyaretler yapılır. İncelemeler tamamlandıktan sonra sonuçlar velilere bildirilir.

Güncelleme:Eylül 2006

.: Yukarı Çık :.

En iyi görüntü için özellikler: Microsoft Internet Expolorer 6.0 ve üzeri - çözünürlük 800x600 pixel TED İstanbul Koleji 2009 ©