19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA SPOR VE GENÇLİK BAYRAMI
19.5.2018

ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI
19 MAYIS 2018

“Atatürk Gençleriyiz” temasıyla  Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı büyük bir coşkuyla TED İstanbul Koleji Vargı Etkinlik Salonunda kutladık. Spor ve gösteri gruplarındaki öğrencilerimizin okul bandosu eşliğinde geçit töreni ile başlayan törenimizde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ve Gençliğin Ata’ya Cevabı hepimize duygu dolu anlar yaşattı. Günün anlam ve önemini belirten öğrenci konuşmasından sonra ortaokul-lise spor ve gösteri gruplarının performansları ile devam eden törenimizde Beden Eğitimi ve Spor öğretmenlerimizin tüm öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdikleri zeybek gösterisinin ardından Gençlik Marşı ile 10. Yıl Marşı hep birlikte söylendi. Tören programımızın sonunda Atatürk Gençleri öğrencilerimiz, büyük Türk Bayrağımızı birlikte tek yürek dalganlandırarak hepimizi gururlandırdılar.

“Gençlik, Atatürk için aydınlık yarınların güvencesidir. Evet,  bizler Türk Ulusu’ nun güvencesiyiz ve bu güvene layık olacağız. Bizler, Atatürk Gençleri olarak daima bilimin ve aklın yolunda ilerleyeceğiz. Demokrasi ve insan haklarının savunucusu olacağız. Hiçbir gücün bizi karanlığa sürüklemesine, çağ dışı yaklaşımlarla uygarlık yolundan ayırmasına izin vermeyeceğiz. Yüce Atatürk! Rahat uyu! Laik, demokratik Cumhuriyetimiz; senin ilke ve inkılaplarına bağlı olarak,  sonsuza dek uygar dünyanın bir parçası olarak yaşayacaktır.  Türk Gençliği sonsuza dek izindedir!”