X. TİUF TED İSTANBUL ULUSAL FORUMU (08-11 ŞUBAT 2019)

18.2.2019

Gençlerin yakın ve uzak çevre konularına duyarlılığını arttırmak, derinlemesine ve çok yönlü araştırma yaparak, bilimsel gerçeklere dayalı bilgi paylaşımlarını sağlamak amacı ile her yıl geleneksel olarak düzenlenen TED İstanbul Ulusal Forumunun onuncusunu, 8-11 Şubat tarihleri arasında okulumuzda gerçekleştirdik. Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan 23 okul ve toplamda 355  öğrenci ve öğretmen ile gerçekleştirdiğimiz forumda öğrenciler dört gün süreyle 11 farklı komitede dış ilişkiler, eğitim, kadın hakları, sağlık, ekonomi, güvenlik, sanat, tarım ve kalkınma, medya, kültür ve tarih, teknoloji ve kalkınma konu başlıkları altında sorunları ortaya koydular, çözümler aradılar, ve çözümlerini  rapor haline getirdiler.  Bunu yaparken de ortak düşünebilmek, üretken olmak, öz güveni geliştirmek, yeni dostluklar kurmak gibi pek çok kazanım elde ettiler.

X.TİUF’a katılan tüm öğrencilerimizi ortaya koydukları çözüm önerileri için tebrik ediyor, XI. TİUF öğrenci komitesine başarılar diliyoruz.