10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA GÜNÜ TÖREN PROGRAMI

10.11.2018

“Onu aramalıyız, onu bulmalıyız. İnanmış gönüllerde, sanatta, bilimde, fende, en doğru ve en gerçekte, en güzelde…”

Atatürk’ü Anma Töreni, 10 Kasım 2018 Cumartesi günü okulumuzda yapıldı. Törenin bu yılki teması “ Seni Anmanın Günü Yok.” olarak belirlenmişti. Okul bahçesinde yapılan saygı duruşu ve çelenk koymanın ardından öğrencilerimiz, hep birlikte “Türk Gençliğinin Ata’ya Cevabı”nı okudular. Daha sonra Konferans Salonu’nda yapılan törende öğrencilerimiz, ölümünün 80. yılında Atatürk’e ve onun ilke ve devrimlerine bağlılıklarını dile getirdiler. Atatürk’ü Anma Haftası kapsamında tüm okulda gerçekleştirilen “Atatürk’e Mektup Yazma” etkinliğinde duygu ve düşüncelerini dile getiren öğretmen ve öğrenci yazılarından örnekler okundu. 9. Sınıf öğrencilerimizden Berin Uslu’nun üç farklı kuşağın duygularını ve farklı bakış açılarını aktaran mektupları büyük beğeni topladı. “Az Bilinen Yönleriyle Atatürk” sunumu, izleyenlere Ata’mızı daha yakından ve kişisel özellikleriyle tanıma fırsatı sundu. Öğrencilerimizin sunduğu şiir dinletisinin ardından solo ve koro performanslarla müzik dinletisiyle tören sona erdi. Atatürk’ün ”Sizler yani yeni Türkiye’nin genç evlatları, yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar. Türk gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir. “ sözlerine cevaben gençlerimiz, bir kez daha bu yolda ilerleme sözünü ve inancını bu yıl da tekrarladılar.

FOTOĞRAFLAR: