NEPAL TOPLUM HİZMETİ

3.2.2018

21 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında “Toplum Hizmeti Projesi” kapsamında Nepal Bandipur’un köy okulundaki küçük öğrencilerle çalışma yapan lise öğrencilerimiz onlara matematik, ingilizce, spor, sanat dersleri verdiler. Proje grubumuz gittikleri köyde kendi kültürümüzden örnekler paylaşmanın yanı sıra köy halkından Nepal’in geleneksel kültürlerini, müziğini, danslarını da öğrendiler.  Böylece öğretmen ve öğrencilerimiz, köy halkıyla birlikte güçlü dostluk bağları kurmuş oldular.

Öğrencilerimiz gerek davranışlarıyla gerekse çalışmalarıyla göz doldurmuş ve büyük takdir almışlardır. Ayrıca gezi müddetince kültür faaliyeti olarak Baktapur, Nagarkot, Kathmandu, Pokhara ve Bandipur kentleri ziyaret edilmiştir. Gezi ve çalışmaların çok büyük bir kısmı video ve fotoğraf olarak kaydedilmiş önemli bir gezi arşivi oluşturulmuştur. Sonuç olarak programlanan gezi çok başarılı geçmiş, öğrencilerimiz çok önemli kazanımlarla geri dönmüşlerdir.