ÇANAKKALE: İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER

17.3.2017

Çanakkale, yirminci yüzyılın başında dünya ve Türk tarihinin akışının değiştiği yer olmuştur.
Bugün tarihimizin altın sayfalarında yer alan en büyük zaferlerimizden Çanakkale Zaferinin 102.yıldönümünde günün anlam ve önemini bir kez daha hatırlamak ve insanlığın savaşı yendiği yer olan Çanakkale’de,  kutsal değerler uğruna kanlarını akıtan aziz şehitlerimiz ile uzak diyarlardan gelip canlarını veren ve savaşırken dost olan kahramanları anmak üzere lise ve ortaokul öğrencilerimizin birlikte hazırladıkları tören programını gerçekleştirdik.
Bugünlere ulaşmamızı sağlayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanın bölünmez bütünlüğünü ve Türk Milletinin huzur ve güvenliğini sağlamak için hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle andık.
Türk ve dünya tarihine damga vurmuş en önemli olaylar arasında yer alan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, bir milletin birlik ve beraberlik içinde verdiği şanlı mücadelenin unutulmaz hatırası olması bakımından insanlık tarihinde eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı ve  Mehmetçik’in centilmenliğini ve insanlığını savaşta bile olsa elden bırakmadığı bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir.
Tören programımızda Hastane Önünde İncir Ağacı türküsü, Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın  Bir Günlük Tanrı Olsaydım adlı şiiri, Atatürk’ün Anzak annelerine hitaben kaleme aldığı sözleri, Avustralyalı bir annenin Atamıza yazdığı “izin verirseniz biz de size Ata demek istiyoruz” cümlesinin de yer aldığı mektubu, günün anlam ve önemini vurgulayan öğrenci sunumlarının da yer aldığı törenimiz, yine öğrencilerimizin seslendirdiği “Savaşa Hiç Gerek Yok” şarkısı ile son buldu.