TED İSTANBUL KOLEJİ YENİ YIL TRENİ DİYARBAKI’DAKİ KARDEŞLERİMİZE ULAŞTI
4.1.2019

Öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini keşfedip, becerilerini dengeli ve disiplinli bir şekilde geliştirirken, toplumsal sorunlara karşı duyarlı olmaları için de çalışmalar yapıyoruz. Yaş seviyelerine uygun olarak çeşitli Toplum Hizmeti çalışmaları planlıyoruz. Örneğin, Yeni Yıl Treni Projemiz sizlerin ve öğrencilerimizin katkılarıyla her yıl devam eden bir proje ve bu yıl trenimiz hediyelerimizle, Kamışlı Köyü İlkokulu öğrencilerine, sıcacık sevgi olup uçtu. Çeşitli Sosyal Sorumluluk Projelerimiz devam edecek,  bunları öğrencilerimizle paylaşırken, birlikte planlarken sizler de bültenimizden takip edebileceksiniz.

Yeni Yıl Kutlamalarını yaparken, Diyarbakır Kulp İlçesinde bulunan Kamışlı Köyü İlkokulundaki kardeşlerimizi de unutmadık ve her yıl gerçekleştirdiğimiz proje çalışmamıza başladık. Görsel Sanatlar Bölümümüzün hazırladığı maket trenin vagonlarına da “Kamışlı Köyü İlkokulu” adını verdik.

Öğrenci Birliğimiz de sınıflarda kendi hazırladıkları sunumları ile duyuru yaparak, Yeni Yıl Trenimizi ve Kamışlı Köyünü anlattılar. Gönüllü öğrencilerimizden kartlar hazırlayarak yeni yıl dileklerini yazmalarını da istemiştik. Hediyelerimiz Kulp Köyü İlkokuluna ulaşınca, öğretmenlerinin bizlere ulaştırdığı fotoğraflarla birlikte gönderdikleri notu sizlerle de paylaşmak istedik. Ayrıca Okul Aile Birliğimize de hediyeleri ulaştırma konusunda verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz.

“Çocuklarınızın bu ince düşünceleri bizleri o güzel notlarıyla çok duygulandırdı. Öğretmenlerimiz neredeyse gözyaşı dökecekti.”

Yeni yılda hediye vermenin, bir çocuğu sevindirmenin mutluluğunu hep birlikte paylaşalım demiştik, birlikte paylaşmaktan ve bu sevinci birlikte yaşamaktan çok mutluyuz.