1.SINIFLAR ÇOCUK YOGASI
3.10.2018

Haftada 1 saat gerçekleştirdiğimiz çocuk yogası etkinliklerinde, çocuklara ‘doğru nefes almayı, hayal güçlerini kullanmayı, temel yoga duruşlarını uygulamayı, beden esnekliklerini korumayı’ öğrenmelerini amaçlıyoruz.

Çocuklar için olan yoga, öğrencilerin poz duruşları, beden, zihin (konsantrasyon) ve ruh uyum dengelerini geliştirmekte; içerdiği eğlenceli pozlarla doğadaki canlıları taklit ederek, çocukların enerji dolu halleri için doğru yönlendirmeleri sağlamaktadır.

Eşli çalışmalar sorumluluk ve kendine güven duygularını geliştirirken, çeşitli rahatlama egzersizleri ise dersin en keyifli anlarını oluşturmaktadır.

Masal kitaplarını hareket becerilerine aktaran, hayal gücünü geliştirmeye yönelik çalışmalarla öğrenciler, kuvvet ve esneklik becerilerini geliştirirken; masalların içerisinden çıkan kuşlar, ağaçlar, kediler ve tavşanlarla doğayı sevmeye ve saygı duymaya yönlendirilirler.