new

EKOOKULLAR – TOYOTA “BÜYÜK BİTKİ AVI PROJESİ” SERTİFİKAMIZI ALDIK
4.10.2018

Fen Bilimleri Bölümü danışmanlığında, 2015 yılında Anaokulumuzda   “Büyük Bitki Avı Projesi” ile tanışan öğrencilerimiz, İlkokulumuza geçtiklerinde de biyolojik çeşitlilik konusunda çalışmaya devam ettiler.

Büyük Bitki Avı projesi kapsamında öğrencilerimiz Atatürk Arboretumu Gezisi,  tür kartları hazırlama, habitat haritalama çalışmaları, teraryum yapımı, bitki dikme ve gözlemleme gibi birçok etkinlik gerçekleştirdi, gerçekleştirilen etkinlere tüm öğrencilerimiz katıldılar.

Geçtiğimiz Eğitim öğretim yılında 2 ve 3.sınıf olan bu öğrencilerimiz, çalışmalarını başarı ile tamamladılar.
Eco Okullar Programı’nın okulumuza gönderdiği sertifikayı sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyar, kurum sertifikamızı almamızda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi kutlarız.

TOYOTA “BÜYÜK BİTKİ AVI PROJESİ” NEDİR?
Amacı,
•    Yerel biyolojik çeşitliliği koruyan ve tanıtan gençler yetiştirmek,
•    “Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi”nin prensiplerine uygun bilimsel kaynaklar geliştirerek öğretmenlerin biyolojik çeşitlilik ile ilgili eğitim aktiviteleri yapmalarını sağlamak,
•    Kew (İngiltere Merkezli Doğa Koruma Kurumu) ve FEE’nin (Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı) prensiplerini tanıtmak,
•    Avrupa Birliğinin ve Birleşmiş Milletlerin biyolojik çeşitlilik eğitimi hedeflerinin öğrenilmesini sağlamak
olan, Eko-Okullar-Toyota Biyolojik Çeşitlilik Eğitim Projesinde, biyolojik çeşitlilik kapsamında bitkiler ve bitki türleri üzerinde çalışılmıştır. Proje, FEE'nin eğitim prensiplerine dayalı olarak yürütülürken, Royal Botanic Gardens, Kew (İngiltere Merkezli Doğa Koruma Kurumu) ve Wellcome Trust adlı kurumlar tarafından geliştirilen pratik aktivitelere göre yönlendirilmiştir.