YEMEK HİZMETLERİ - SOFRA GRUP

2013-2014 öğretim yılında personel ve öğrencilerimize yemek hizmeti SOFRA GRUP tarafından sağlanmaktadır. SOFRA GRUP, eğitim sektöründeki toplu yemek hizmeti konusundaki uzmanlık ve deneyimini Scolarest markasıyla sunmaktadır.

Dünya lideri Compass Group Plc. şirketi olan Sofra Grubu, okullar, üniversiteler, fabrikalar, iş merkezleri, ve hastanelere toplu yemek hizmetleri, tesis yönetimi ve işletimi hizmetleri ile otomat işletmeciliği olarak üç ana kategoride hizmet vermektedir. Sofra Grubu hizmetlerini Türkiye çapında toplam 72 ilde, 1.300 kuruluşa 20.000 çalışanı ile sunmakta ve sektörün açık ara liderliğini yapmaktadır.

SOFRA Grup, Türkiye’de TSE EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sertifikasını, TS ISO EN 22000 Gıda Güvenliği Belgesini, TSE ISG OHSAS TS 18001:2008 İş Sağlığı ve Güvenliği Belgesini ve  TSE EN ISO 50001Enerji Yönetimi Belgesini sektöründe ilk alan toplu yemek hizmeti kuruluşudur. Satın almadan servise kadar geçen depolama, pişirme ve diğer prosesleri içeren ürün kontrolü, yetişmiş ve okul yemek hizmetleri konusunda eğitimli personel, üretim ve servis alanındaki hijyen, çalışma alanındaki makina ve ekipmanlar konusunda eğitimlerden geçirilerek sağlanan iş güvenliği, SOFRA GRUP’un sunduğu hizmette kalite güvencesini koruma amacını taşımaktadır.

Diğer tüm firmalardan farklı olarak SOFRA GRUP, okul yiyecek içecek hizmetlerini ayrı bir departman olarak yürütülmektedir. 55 ülkede faaliyet gösteren , dünyanın en büyük 9. işvereni, Compass Group’un diğer ülkelerde sadece eğitim kurumlarında uyguladığı YE – ÖĞREN – YAŞA (EAT- LEARN-LIVE) programını Türkiye de hizmet verdiği eğitim kurumlarında da eş zamanlı olarak uyarlıyorlar. Çocukların yemek saatlerinde dengeli seçimler yapabilmelerine yardımcı olmak amacıyla uygulanan bu program çerçevesinde eğitim kurumlarında hem öğrencilere hem de veli ve okul yöneticilerine yönelik bir sağlıklı beslenme seminer dizisi başlatılmıştır.

Çocuklarımızın sağlıklı beslenme ihtiyaçlarını sağlayıp, mutlu etmek için SOFRA GRUP menüleri, öğrenci yaş gruplarına göre dengeli beslenme konusunda uzmanlaşmış diyetisyenler ve gıda mühendisleri tarafından hazırlanmaktadır. Bu menüler, SOFRA Proje Müdürü, Aşçıbaşı, Okul Müdür ve Yardımcıları Öğrenci Temsilcisi, Okul Doktoru, Okul Yönetimi Temsilcisi ve öğretmenlerden oluşan Yemek Menü Komitesi tarafından onaylanmaktadır. Menü değişikliklerinde yemek komitesinin onayı alınmaktadır.
SOFRA GRUP çocuklarımıza hizmet verirken aşağıda belirtilen standartlarla operasyonlarını yürütmektedir:

• Yemekhanelerde kullanılan hammaddeler, Türkiye’nin en seçkin firmalarından tedarik edilmekte ve tedarikçiler kalite departmanımız tarafından rutin kontrollere tabi tutulmaktadır.
  • Menüler mevsimin sebze ve meyvelerine göre sağlıklı ve dengeli beslenme prensipleri çerçevesinde ve günlük kalori ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak konusunda uzmanlaşmış diyetisyenler ve gıda mühendisleri tarafından tasarlanmaktadır. Menüler özellikle hem çocuklarımızın damak zevklerine hitap etmesine hem de kendi aralarında renk farklılığıyla görsel anlamda da doyurucu olmasına özen gösterilmektedir.
  • Yemeklerde kalp ve damar sağlığı bakımından olumsuz etkileri olan tereyağ ve margarin gibi katı yağlar kesinlikle kullanılmamaktadır. Bunların yerine yemeklerde bitkisel kaynaklı sıvıyağlar; örneğin ayçiçek, mısır özü, zeytinyağı ve doymamış yağ içeriği ve omega-3 bakımından zengin soya gibi yemeklik yağlar kullanılmaktadır. Yemeklik margarinlere, sadece açma, poğaça gibi bazı pastane ürünlerinin imalatında yer verilmektedir
  • Yemeklerde kızartma yöntemi ile hazırlanan reçeteler en aza indirilmiştir. Genellikle kızartma yerine daha sağlıklı olan fırında, ızgarada ve haşlama ile pişirme yöntemlerini tercih edilmektedir.
  • Yemeklerde katkı malzemesi olan ürünlerin ve konservelerin kullanımı sınırlandırılmıştır. Her türlü gıda boyaları, tatlandırıcı kullanımı ise yasaktır.
  • Hava sıcaklıklarının yüksek olduğu dönemlerde (Mayıs-Kasım ayları arasında), yapım tekniği bakımından riskli olan gıdaların üretimi kesinlikle yasaktır. Bazı çok riskli gıdaların ise menülerde tüm yıl boyunca sunulması uygun görülmemektedir.

Kalite yönetim sistemi standart gereklilikleri doğrultusunda mönü planlama aşamasından başlayarak yemeğin sunulması ve sonrasında örnek numunelerin saklanmasına kadar olan süreç kesin kurallara bağlanmıştır.
Mutfak ve çalışan personel hijyen açısından iç ve dış denetimciler tarafından denetlenmektedir. Ayrıca her zaman okul yönetimi tarafından denetlenmeye hazırdır. Mutfakta temizlik ve dezenfeksiyon işlemlerinde kullanılan maddeler dünya çapında onay görmüş firmalardan seçilir. Günlük dezenfeksiyon işlemleri düzenli olarak kayıt altına alınır.

SOFRA GRUP hazırladığı yemeklerin ve sunduğu hizmetin Türk Gıda Mevzuatına uygunluğunu taahhüt eder. Firma yemek hizmetini personelinden kaynaklanan nedenlerle aksatmamayı garanti eder. Okulda servis verdiği kişilere verebileceği zararlardan doğacak tazminat taleplerini teminat altına alır. Poliçe limiti 1,000,000 GBP dir.

(Ayrıntılı bilgi için bakınız http://www.sofragrup.com)

.: Yukarı Çık :.

En iyi görüntü için özellikler: Microsoft Internet Expolorer 6.0 ve üzeri - çözünürlük 800x600 pixel TED İstanbul Koleji 2009 ©